webdevelopment, webapplicaties & UX design
slimme digitale oplossingen

Cursusinformatie organiseren en automatiseren

Klant De VerkeersAcademie
Geleverd product Website met CoachViewkoppeling
Platform WordPress, APi, maatwerk software koppeling, Laravel, PHP

In Google’s virtuele driversseat met rijopleidingen!

De VerkeersAcademie is een toonaangevend Nederlands opleidingsinstituut dat een breed scala aan rijopleidingen biedt voor professionals in de vervoersbranche, van faalangst instructeurs tot busondernemers. Opgericht als familiebedrijf in Best (Noord-Brabant), bevindt de hoofdvestiging zich nu in Nieuwegein.

Achtergrond

Terwijl De VerkeersAcademie groeide, zagen directeur Gijs Kantelberg en zijn echtgenote Laura de administratieve werklast toenemen. Het beheer van cursussen en cursisten, hoofdzakelijk via Excel, veroorzaakte inefficiënties en veel werklast voor het personeel. Na een uitgebreide zoektocht naar een geschikt softwarepakket, viel de keuze op CoachView, mede aanbevolen door ISA Online. De VerkeersAcademie koos voor FBI Digital vanwege onze expertise in het koppelen van CoachView-gegevens aan websites.

Onze oplossing

Vanaf het begin waren we het erover eens dat de opleidingen, het kloppend hart van de VerkeersAcademie, centraal moesten staan op de nieuw te ontwerpen website. We hebben erop gefocust dat alle informatie snel en gemakkelijk toegankelijk is, zodat iedereen direct vindt wat hij nodig heeft.

Om de betrouwbaarheid te verhogen en fouten te verminderen, hebben we de CoachView software geïntegreerd met WordPress. Dit stelt ons in staat om essentiële cursusgegevens zoals locaties, starttijden, beschikbaarheid en prijzen centraal in te voeren en automatisch op meerdere plaatsen op de site te tonen. Deze aanpak vereenvoudigt niet alleen het beheer, maar zorgt ook voor consistente informatie overal waar deze verschijnt.

Daarnaast hebben we de kracht van WordPress benut voor de omschrijvingen van de opleidingen, wat de vindbaarheid via zoekmachines aanzienlijk verbetert. Met deze synergetische aanpak profiteren we van het beste van twee werelden.

Uiteraard hebben we ook het visuele aspect van de website een frisse update gegeven, waardoor deze niet alleen functioneel uitstekend is, maar er ook aantrekkelijk uitziet.

Technieken & diensten

Bij FBI Digital hebben we een duidelijke aanpak voor elk project. We beginnen met een kickoff sessie om de behoeften van onze klanten in detail te verkennen. Ons werk wordt vervolgens opgedeeld in tweewekelijkse design- en development sprints met regelmatige voortgangsbesprekingen.

Voor de VerkeersAcademie hebben we technologieën zoals PHP en Laravel ingezet. Hoewel we voorheen SOAP gebruikten voor data-uitwisseling, zijn we nu overgestapt op modernere methoden zoals webhooks en API-connecties. Deze verandering maakt onze oplossingen robuuster en schaalbaarder, en onze diepgaande kennis van CoachView heeft ons enorm geholpen bij deze overgang.

Resultaat

Het behalen van onze doelstellingen was aanvankelijk een uitdaging. Alle data moesten van de VerkeersAcademie naar CoachView worden overgezet, wat een behoorlijke taak bleek. Toch resulteerde deze inspanning al snel in een sterke groei van aanmeldingen via de website, wat een aanhoudende en aanzienlijke stijging van de omzet in de eerste jaren en daarna teweegbracht. Dankzij deze automatisering konden we flink besparen op handmatig administratief werk. CoachView automatiseert veel van de processen na aanmelding, waardoor de cursisten beter worden bediend

Bekijk het project

Highlights

  • Sterke groei in aanmeldingen
  • Omzet met 30% verhoogd
  • Naadloze data-integratie met CoachView
  • Geoptimaliseerde cursistenregistratie
  • Efficiëntie in administratie

let’s talk about tech

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontdek de kracht van innovatie: Plan een kennismaking met FBI Digital of leer meer over onze diensten. Let's talk tech for your business!