webdevelopment, webapplicaties & UX design
slimme digitale oplossingen

Meer leads door een betere gebruikerservaring voor de grootste Tanzania reisspecialist

Klant Tanzania Specialist
Geleverd product Website, API voor datasynchronisatie met Proposal Meister
Platform WordPress, maatwerk webapplicatie Laravel

Aan de top komen is gemakkelijker dan aan de top blijven

Tanzania Specialist heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een toonaangevende aanbieder van reizen naar Tanzania.
In november 2022 benaderden eigenaren Robbin en Mees, ons met duidelijke ambities: ze wilden hun website doorontwikkelen om hun marktpositie te handhaven en te verbeteren. Het doel was om de toegankelijkheid van informatie te verbeteren, zonder hun leidende positie te verliezen.

Achtergrond

Tanzania Specialist werft zijn klanten voornamelijk online, terwijl het grootste deel van de operationele activiteiten in Tanzania plaatsvindt. Dit omvat de gidsen, de voertuigenvloot en de marketingafdeling die zich richt op diverse taalgebieden. Samen met ons team van websiteontwikkelaars en UX-designers hebben we een dynamische, meertalige website ontwikkeld. Deze website spreekt niet alleen een breed internationaal publiek aan, maar werkt ook naadloos samen met Proposal Meister, een geavanceerd systeem dat ons helpt gepersonaliseerde reisvoorstellen te maken voor bezoekers.

Projectvraag

De grootste uitdaging was het ontwikkelen van een intuïtieve en toegankelijke website voor gebruikers uit diverse culturele en taalkundige achtergronden. De website moest ook in staat zijn om real-time gepersonaliseerde reisvoorstellen te genereren op basis van gebruikersvoorkeuren, door middel van geavanceerde integratie met Proposal Meister. Bij de overgang van het oude naar het nieuwe systeem was voorzichtigheid geboden, aangezien de website een bedrijfskritisch instrument is dat significant bijdraagt aan het bezoekersaantal en de omzet van Tanzania Specialist.

Onze oplossing

We startten het project met grondig onderzoek naar onze doelgroepen, inclusief interviews met verkopers uit verschillende landen om inzicht te krijgen in de diverse klantbehoeften en pijnpunten. Door het analyseren van online gedrag en voorkeuren konden we onze marketingboodschap effectief afstemmen. Enquêtes onder bezoekers hielpen ons de noodzakelijke reisinformatie en voorkeuren vast te stellen, wat essentieel was voor het opstellen van de informatiearchitectuur en designprioriteiten.

Vervolgens ontwikkelden we een meertalige, responsive website die naadloos integreert met Proposal Meister. We kozen voor een gefaseerde implementatie per taalvariant om gerichte feedback te kunnen verzamelen en eventuele pijnpunten effectief te optimaliseren. Dit zorgde voor continue verbetering en een soepele overgang voor gebruikers.

Technisch gezien was de integratie van Proposal Meister via een API een complexe uitdaging. Deze integratie heeft niet alleen de interne werkprocessen verbeterd, maar ook het sales team in staat gesteld om efficiënter op klantbehoeften te reageren.

Technieken & diensten

Voor dit project hebben we diverse technologieën en methodieken toegepast. Aan het begin van het project lag de focus op User Experience (UX) onderzoek om een gedetailleerd beeld te krijgen van de bezoekers en doelgroepen. Vervolgens hebben we aandacht besteed aan het opzetten van een informatiearchitectuur en wireframing, gevolgd door het initiëren van het visuele design voor zowel desktop als mobiele apparaten.

We hebben het ontwikkelingsproces aangepakt via tweewekelijkse sprints vanuit een backlog, essentieel om de projectomvang duidelijk vast te stellen. Dit deden we in nauwe samenwerking met een productowner van Tanzania Specialist. Na het afronden van het designwerk, hebben we ons geconcentreerd op front-end en back-end development, inclusief geavanceerde API-integratie voor het koppelen met Proposal Meister.

Dankzij het gebruik van data uit diverse bronnen hebben we de contentstructuur volledig kunnen herzien, wat een aanzienlijke uitdaging was voor een website van deze omvang.

Resultaten

De nieuwe website van Tanzania Specialist is zeer positief ontvangen door zowel de organisatie als haar internationale klanten. De meertalige interface heeft niet alleen de toegankelijkheid verbeterd, maar ook geleid tot hogere klanttevredenheid en conversieratio’s. Dankzij de zorgvuldige ontwerpkeuzes en de geavanceerde integratie van de Proposal Meister-tool zijn de operationele processen gestroomlijnd en is het merkimago van Tanzania Specialist versterkt.

Deze successen bewijzen dat een focus op klantgerichte innovatie en slimme technologie echt verschil maakt. We hebben niet alleen de ervaring voor onze klanten verbeterd, maar ook de dagelijkse operaties efficiënter gemaakt.

Bekijk het project

Highlights

  • Toegenomen conversieratio
  • Hogere klanttevredenheid
  • Gestroomlijnde operationele processen
  • Versterkt merkimago
  • Verbeterde mobiele toegankelijkheid
  • Verminderde kosten per acquisitie

let’s talk about tech

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontdek de kracht van innovatie: Plan een kennismaking met FBI Digital of leer meer over onze diensten. Let's talk tech for your business!