webdevelopment, webapplicaties & UX design
slimme digitale oplossingen

Webapplicatie voor een soepel logistiek proces

Klant PitchFix
Geleverd product Logistieke applicatie met voorspellende waardes voor voorraadbeheer
Platform Web

Maak van een onbegrijpelijke excel een overzichtelijke managementtool

Voor dit automatiseringsproject sloegen Pitchfix en FBI Digital de handen ineen. Pitchfix, een wereldwijd toonaangevend leverancier van golfaccessoires, staat voor de uitdaging om hun producten wereldwijd te produceren, assembleren en verkopen. Deze complexe logistiek vereist nauwgezette coördinatie om een evenwicht te bewaren tussen inkoop, voorraad, transport en liquiditeit.

Achtergrond

FBI Digital en Pitchfix vormden voor dit project een hechte samenwerking in de wereld van golfbenodigdheden. Als leverancier op mondiaal niveau is Pitchfix verantwoordelijk voor het vervaardigen, assembleren en verspreiden van hun producten op diverse locaties over de hele wereld.

Het coördineren van deze uitgebreide logistieke operatie is als jongleren met meerdere ballen tegelijk, waarbij precisie en expertise van essentieel belang zijn. De complexiteit van deze wereldwijde activiteiten wordt verder versterkt door de verspreide aard van de gegevens, die op verschillende locaties en in diverse systemen worden bijgehouden. Dit vereist een doordachte en efficiënte aanpak om ervoor te zorgen dat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten, van de productie tot de levering

Projectvraag

Onze doelstelling voor dit project was helder en doelgericht: we wilden een centraal platform creëren om lokale voorraadgegevens te verzamelen, inzicht in voorraadgegevens van recente jaren te bieden, en een prognosetool ontwikkelen om benodigde bestelhoeveelheden te voorspellen.

Onze oplossing

Onze aanpak was zowel grondig als verhelderend. We begonnen met een diepgaande analyse van de complexe Excel-logica tijdens een uitvraagsessie met de intellectuele eigenaar van de gegevens. Om de datastromen te visualiseren, hebben we een visuele mapping van de applicatie gemaakt, die vervolgens is geverifieerd tijdens een vervolggesprek met Pitchfix.

De volgende stap was het ontwikkelen van een prototype op basis van een beperkte dataset. Dit prototype werd uitgebreid geëvalueerd en getest om de validiteit te bevestigen en te verzekeren dat het voldeed aan de verwachtingen van Pitchfix. Na goedkeuring begonnen we bij FBI Digital met de ontwikkeling van de productieversie van de applicatie.

Dit proces omvatte het converteren van bronbestanden naar een gestroomlijnde applicatie, uitgerust met geavanceerde logica en ontwikkelingstechnieken. Het eindresultaat was een snelle applicatie met een overzichtelijk dashboard. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en alle brondata, die eerder verspreid waren over verschillende Excel-bestanden, geconsolideerd naar een uniform formaat dat naadloos geïntegreerd kon worden in de webapplicatie.

Technieken & diensten

Voor dit project hebben we een scala aan technieken toegepast, waaronder concepting, het onderzoeken van bedrijfsprocessen, het analyseren van bronbestanden, back-end development en front-end development. We hebben ook essentiële UX-designprincipes geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de oplossing niet alleen technisch robuust is, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. Deze combinatie van UX en techniek heeft geleid tot een effectieve oplossing die de bedrijfsvoering vereenvoudigt door de helderheid en efficiëntie van de applicatie te verbeteren.

Resultaten

Het dashboard presenteert statistieken over voorgaande jaren en berekent op basis van deze data de benodigde voorraad voor de huidige situatie. Een bijzonder effectieve feature was de mogelijkheid om handmatig procentuele afwijkingen toe te voegen aan de prognoses, waardoor we variabelen en anomalieën konden normaliseren. Dit stelde ons in staat om rekening te houden met de impact van tijdelijke gebeurtenissen, zoals de COVID-19-pandemie, of fluctuaties in transportroutes. Dankzij deze inzichten kon kostenefficiënter worden ingekocht en opslagruimte voor overbodige voorraden worden bespaard.

Na implementatie van de webapplicatie kregen meerdere personen binnen de organisatie snel toegang tot deze cruciale cijfers, waardoor de afhankelijkheid van één enkele medewerker werd verminderd. De applicatie leidde tot aanzienlijke verbeteringen in het beheer van bedrijfskritische processen en zorgde voor een betere balans tussen voorraad, transport, bestellingen en liquiditeit. Bovendien stelt de applicatie Pitchfix in staat om jaarplannen automatisch te genereren.

Highlights

  • Uitstekende voorraadprognose
  • Overzicht in logistiek proces voor medewerkers
  • Inzicht in huidige voorraden
  • Balans tussen inkoop, voorraad, transport en logistiek
  • Kostenbesparing op transport- en opslagruimte
  • Automatisch genereren van jaarplannen

"This application by FBI Digital is a hole-in-1 result, it makes Pitchfix a better company because we now have data based insight and can make a better prognosis for our bussines with these adequate forecast figures"

Bart Fokke CEO Pitchfix

let’s talk about tech

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontdek de kracht van innovatie: Plan een kennismaking met FBI Digital of leer meer over onze diensten. Let's talk tech for your business!