webdevelopment, webapplicaties & UX design
slimme digitale oplossingen

Initiatief voor de ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur

Klant Nexstep, EBN
Geleverd product Geanonimiseerd digitaal communicatieplatform, serverontwikkeling, websites
Platform Laravel, PHP, javascript, MSSQL, Azure, Mendixkoppeling

Wie ruimt de rommel op?

Nexstep is het gezamenlijke initiatief van de Nederlandse staat, vertegenwoordigd door EBN en de Nederlandse olie- en gasindustrie, vertegenwoordigd door NOGEPA.
Doel van dit initiatief is het stimuleren van hergebruik en samenwerking bij de ontmanteling van de olie- en gasinfrastructuur in Nederland.

Achtergrond

Het initiatief zet zich in voor de ontmanteling en het hergebruik van verouderde olie- en gasinstallaties in de Noordzee. Nexstep speelt een belangrijke rol in het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van een circulaire economie door actief kennis over hergebruik en ontmanteling te delen.

Dit platform faciliteert samenwerking en kennisuitwisseling tussen de overheid, de industrie en lokale gemeenschappen, wat cruciaal is voor het effectief adresseren van milieuvraagstukken.

Projectvraag

Het basisidee was om samenwerking te faciliteren, maar de uitvoering ervan vereiste een verkennende benadering. Gezien de vele betrokken stakeholders en de noodzaak om diepgaande kennis om te zetten in praktische functionaliteit, was een grondige strategische planning essentieel om te bepalen hoe we dit het beste konden aanpakken.

Onze oplossing

Met het doel om samenwerking te verbeteren, hebben we met onze klant en de stakeholders brainstormsessies georganiseerd. Deze sessies hielpen ons de fundamentele vragen van het project te identificeren. Samen definieerden we de uitdagingen en ontwikkelden we concrete oplossingen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van het project naadloos zouden worden uitgevoerd.

Als onderdeel van onze oplossing hebben we een speciaal digitaal platform ontwikkeld voor de operators. Dit platform faciliteert de geanonimiseerde uitwisseling van kennis tussen verschillende operators, waardoor zij van elkaars ervaringen kunnen leren. Nexstep fungeert als intermediair en moderator om de kwaliteit en relevantie van de gedeelde informatie te waarborgen. Het platform is uitgerust met een geavanceerd moderatiesysteem, waarbij operators de status kunnen volgen van hun bijdragen en feedback kunnen zien op de inzichten van anderen.

De applicatie is ontwikkeld met Laravel en maakt gebruik van Elastic Search om efficiënt informatie te zoeken en te filteren. Voor optimale veiligheid is het systeem strikt gehost op een eigen Azure-omgeving met minimale internetconnecties om de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens te beschermen. Bovendien is de applicatie geaudit door Fox IT, wat zorgt voor een extra laag van veiligheidsverificatie en vertrouwen.

Naast het interne platform hebben we ook een publieke website ontwikkeld voor Nexstep. Deze website dient als centraal communicatiekanaal om alle ontwikkelingen en relevante informatie te delen met het bredere publiek.

Resultaat

Na grondig onderzoek naar de behoeften van stakeholders en doelgroepen hebben we de volledige informatiearchitectuur, UX design, webdesign en development uitgevoerd. Made in Haarlem heeft bijgedragen aan de huisstijl, waardoor de algehele visuele consistentie werd gewaarborgd. De ontwikkelde digitale oplossingen zijn ontworpen om informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek, waardoor de communicatie over het project en zijn doelen effectief wordt ondersteund.

Technieken & diensten

In dit project hebben we geavanceerde technieken toegepast zoals concepting, back-end en front-end development, en UX-designprincipes om zowel gebruiksvriendelijkheid als technische robuustheid te garanderen. We hebben gebruik gemaakt van Elasticsearch voor efficiënte zoekfunctionaliteiten en Laravel voor de ontwikkeling van het platform, gehost op een beveiligde Azure-omgeving om betrouwbaarheid en schaalbaarheid te verzekeren. Deze technologische keuzes waren cruciaal om een naadloze integratie en veilige gebruikerservaring te bieden.

Highlights

  • Stimuleren van hergebruik en ontmanteling
  • Samenwerking tussen overheid en industrie
  • Digitaal platform voor kennisdeling
  • Beveiligde hosting en data-integriteit
  • Geoptimaliseerde performance en schaalbaarheid op een Azure cloud platform
  • Webapplicatie ontwikkeld in Laravel

let’s talk about tech

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontdek de kracht van innovatie: Plan een kennismaking met FBI Digital of leer meer over onze diensten. Let's talk tech for your business!