webdevelopment, webapplicaties & UX design
slimme digitale oplossingen

Webleverancier van een overheidsbedrijf in transitie

Klant EBN
Geleverd product UX design, websitedevelopment, projectpartnership, hosting, onderhoud
Platform WordPress, custom development

Van in zichzelf gekeerde geologenclub tot publieksvriendelijke discussieleider voor de energietransitie

Energie Beheer Nederland, beter bekend als EBN, is een dochteronderneming van het ministerie van Economische Zaken en maakt daarmee deel uit van de overheid. Sinds 2016 is FBI Digital de trotse webpartner van EBN. Sinds onze samenwerking heeft EBN een radicale vernieuwing in hun communicatie en merkpropositie ondergaan.

Achtergrond

Voorheen richtte EBN zich voornamelijk op bodemonderzoek, opererend achter de schermen. De organisatie stond bekend om haar technische expertise, maar minder om haar rol in het publieke debat over energiekwesties. Met de toenemende urgentie van de energietransitie zag EBN de noodzaak om een actievere en zichtbaardere rol in de samenleving te spelen. Dit vereiste een fundamentele verschuiving niet alleen in hun bedrijfsmissie, maar ook in hun benadering van externe communicatie. Als gevolg daarvan begon EBN aan een ingrijpende transformatie, waarbij het zich positioneerde als een discussieleider in de energietransitie, met als doel de publieke en politieke dialoog over deze cruciale onderwerpen te bevorderen. Dit proces omvatte niet alleen de ontwikkeling van nieuwe communicatiestrategieën, maar ook een culturele verschuiving binnen de organisatie om openheid en publieke betrokkenheid te omarmen.

De opdracht

EBN benaderde ons met een specifieke vraag: transformeer onze website om onze nieuwe rol als leider in de discussie over energietransitie te weerspiegelen. Ze zochten een site die niet alleen hun veranderde communicatiestrategie ondersteunde, maar ook de complexe thema’s van energietransitie toegankelijk en begrijpelijk maakte voor een breed publiek. Specifiek vroegen ze om een herstructurering van de content, waarbij het ontwerp naadloos moest aansluiten op hun vernieuwde strategische prioriteiten. De afdeling communicatie van EBN vormde een focusgroep om samen met ons team deze transitie vorm te geven.

Onze oplossing

Als sparringpartner werkten we nauw samen met EBN en creëerden binnen een jaar een website die de kernthema’s van EBN duidelijk naar voren brengt. Belangrijke onderdelen waren het ontwikkelen van een nieuwe navigatie- en themastructuur, met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid conform de richtlijnen voor overheidssites.

Technieken & diensten

We hebben onze UX-expertise ingezet om EBN’s website te optimaliseren. Belangrijk was de focus op mobiel ontwerp, zodat de site uitstekend werkt op smartphones en tablets. We hebben ook de prestaties en vindbaarheid verbeterd, essentieel voor een goede gebruikerservaring en SEO-ranking. Dit alles is ontwikkeld op het WordPress platform met een maatwerk PHP framework.

Het resultaat

In nauwe samenwerking met het EBN-focusteam hebben we de website volledig getransformeerd. Ondanks dat de huisstijl al eerder was aangepast, was dit een ingrijpende herontwikkeling. We hebben onder andere een tweetalige, uitgebreide wetenschappelijke kennisbank toegevoegd, die een rijke bron van informatie biedt voor zowel professionals als het publiek.

De vernieuwde site dient nu als een dynamisch platform voor EBN’s evenementen, zoals het Energieontbijt, en biedt ruimte voor podcasts, transitiontalks, nieuws, en diepgaande projectbeschrijvingen. Deze aanpassingen hebben niet alleen de toegankelijkheid en informatiewaarde van de website verhoogd, maar ook de zichtbaarheid van EBN’s initiatieven verbeterd.

Het project resulteerde in een tevreden klant, waarmee we een voortzetting van onze samenwerking hebben bevestigd voor de komende vier jaar. We hebben duidelijke serviceafspraken gemaakt om te garanderen dat de website voortdurend actueel en relevant blijft, wat cruciaal is voor de dynamische aard van de energietransitie.

Bekijk het project

Highlights

  • Heldere publiekscommunicatie
  • Focus op gebruikerservaring (UX)
  • Volledige informatie herstructurering
  • Implementatie van kennisbank
  • Verbeterde (mobiele) toegankelijkheid
  • Partnership staat centraal voor succes

let’s talk about tech

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontdek de kracht van innovatie: Plan een kennismaking met FBI Digital of leer meer over onze diensten. Let's talk tech for your business!